Manna Ori Een wereld vol kleur 2018
 • Jaar na de ramp in Japan

  0
  scissors
  februari 29th, 2012rikNieuws, Vouwen

  Dit is een oproep voor alle scholen, verenigingen, vriendengroepen of jij alleen die op een positieve manier wil laten weten dat wij meeleven met alle slachtoffers van de ramp in Japan.

  Het is 11 maart alweer een jaar geleden dat de aardbeving, tsunami en kernramp in Japan plaats vond. 30.000 mensen dood en 450.000 mensen die in 1 klap alles kwijt waren. Hun familie, vrienden, buren, huis, werk hun hele geschiedenis weg gevaagd.

  Maar voor de meeste mensen die alles kwijt zijn geraakt is het fijn dat ze mogen weten dat er mensen zijn die aan hun denken en meeleven. Daar voor origami kraanvogeltjes vouwen. deze komen dan te hangen in sporthallen, clubhuizen waar de overlevenden samen komen.
  Als je dit leest en denkt onze school moet ook mee doen, vertel het op school of een vriendengroep. Als je bijvoorbeeld met 10 mensen bent en ieder vouwt 10 vogeltjes in 10 dagen dan maak je samen 1000 kraanvogeltjes.
  Vervolgens rijg je 40 vogeltjes aan een draad en knoop je de 25 strengen aan elkaar dan krijg je een tros van 1000 kraanvogeltjes (zie foto).

  Maak daarnaast een groepsfoto en stop deze met de vogeltjes in een doos en stuur ze op naar onderstaand adres dan zorgen wij ervoor dat ze op de juiste plaats terecht komen. Je mag het project ook sponseren de informatie vindt je op de website.

  De kraanvogel staat symbool voor liefde, vrede, gezondheid en geluk dat willen we de mensen wensen met dit project. Vertel het op school, je vrienden , zet het op facebook, mail het naar je vrienden en begin met vouwen.

  Stuur een mailtje naar mannaori@gmail.com als je mee doet.
  Je wordt hartelijk bedankt.

  Met vriendelijke groet Manna Ori ( Marten Sale Brouwer )

  Het vouwvoorbeeld en een filmpje over hoe de kraanvogel te vouwen.

  De kraanvogeltjes kun je op sturen naar :

  Tûmba bevordert wereldburgerschap en gelijke behandeling.
  Eewal 56, 8911 GT Leeuwarden.
  o.v.v. “1 jaar na de ramp in Japan”.

  tors-van-1000-1-jaar-na-ramp

Comments are closed.