Manna Ori Een wereld vol kleur 2018
 • Brieven

  scissors

  Een wereld vol kleur

  Mijn naam is Marten Sale Brouwer ( Manna Ori ), Origami kunstenaar, kunstschilder en organisator van “De kunstroute” uit Leeuwarden en ik woon al weer 7 jaar in Osaka Japan. http://www.lc.nl/friesland/Marten-Brouwer-origamikunstenaar-in-Japan-met-twee-wereldrecords-22210089.html

  In 2000, 2002 en 2004 heb ik 3x ”De Kunstroute” in Leeuwarden georganiseerd waar toen 70 kunstenaars, dichters, amateurs en 19 basisscholen uit en rondom Leeuwarden honderden schilderijen voor hebben gemaakt. Die schilderijen hebben toen 3 maanden aan de kades van de grachten, boven winkels en aan woonhuizen in de Leeuwarder binnenstad gehangen.

  In 2018 ga ik ”De Kunstroute” weer gaan organiseren. Het doel is de mooiste openluchttentoonstelling van Leeuwarden te maken. Hou jij van kunst, taal en het inspireren van kinderen doe dan mee.

  1: Vanaf september tot eind december 2017 kan iedereen uit Friesland 1 of meerdere schilderijen voor de kunstroute, van al de gemaakte schilderijen foto`s maken en die foto`s naar mij op te sturen. Van al de ingezonden foto`s komt in januari 2018 een foto tentoonstelling in Osaka, Japan. Waar de inwoners van Osaka de mooiste schilderijen zullen uitkiezen voor de kunstroute in Leeuwarden.
  2: Kinderen van basisscholen uit Leeuwarden gaan ook grote schilderijen maken samen met kunstenaars. Ik hoop dat jij ook helpt om samen met de kinderen mooie schilderijen te maken.
  3: Ook komt er een gedichten/ spreuken wedstrijd waar iedereen uit Friesland aan mee kan doen. De mooiste gedichten/ spreuken komen ook in de route te hangen.
  Help mee om dit project te realiseren. Stuur deze mail door naar iedereen die belangstelling kan hebben voor dit project en meld je aan op mannaori@gmail.com. Na aanmelding krijg je eind september een brief met meer uitleg over materialen, thema`s, te schilderen formaten en meer.

  De Openlucht Kunstroute van Leeuwarden zal plaatsvinden van zaterdag 7 april tot en met 6 oktober 2018.

  Zondag 10 september om 17:00 is er een bijeenkomst in het Fries Museum waar ik meer over de kunstroute ga vertellen.

  Met vriendelijke groet Marten Sale Brouwer

Comments are closed.